Klimaat, weer en gastronomie
Klimaat:
In de zomer is het lekker warm rond de 26 graden, de zon schijnt volledig. In de lente is het rond de 20 graden met een lekker zonnetje. In de herfst is er veel regen en het is dan rond de 7 graden met veel wind. En in de winter is er kans op sneeuw en is het rond de 2 graden.
Gemiddeld valt er tussen de 600 mm en 900mm neerslag per jaar. In het natuurgebied de Morvan en de berggebieden valt er meer neerslag, ongeveer 1600 mm tot 1800 mm per jaar. De meeste regen valt in de maanden juni en augustus, de minste regen valt in de maand maart. De gemiddelde temperaturen liggen iets hoger dan in Nederland.
Gastronomie:
Lokale gerechten zijn onder andere macarons, boeuf bourguignon of gestoofd rundvlees, civet de lievre if hazepeper en coq au vin of haan met rodewijnsaus. Daarnaast kan je er ook de typische escargots of slakken eten. Maar de bekendste streekgerechten zijn toch wel de peperkoek, de mosterd uit Dijon, waarmee konijn in mosterdsaus gemaakt wordt, en de creme de cassis, waarmee men heerlijke kip maakt.
En natuurlijk is de kaas niet te vergeten. In de regio kan je veel proeven van een divers aanbod van kazen. Enerzijds zijn er speciale fabrieken waar de kazen op grote schaal gemaakt worden.


^ Klimaatgrafiek ^ Boeuf Bourguignon
Maak jouw eigen website met JouwWeb